scv murfatlar scvmurfatlar scv murfatlar
RO
EN
vedre

 
OFERTA CERCETĂRII ŞTIINŢIFICE DE LA MURFATLAR
Acasa · Prezentare · OFERTA CERCETĂRII ŞTIINŢIFICE DE LA MURFATLAR

Servicii :
•    producerea şi livrarea anuală a cca. 300.000   viţe STAS din soiuri clasice, noi, clone de înaltă calitate  -  material săditor certificat, conform legislaţiei în vigoare;
•    analize histologice privind viabilitatea şi fertilitatea mugurilor de rod;
•    proiecte de înfiinţare – plantaţii viticole;
•    asistenţă tehnică la înfiinţarea plantaţiilor , executarea tăierilor de rodire, combaterea bolilor şi dăunătorilor, lucrările solului, etc.
•    analize de mersul coacerii şi stabilirea momentului optim de recoltare a strugurilor;
•    asistenţă tehnică în aplicarea schemelor tehnologice de elaborare a vinurilor albe şi roşii seci, demiseci şi dulci;
•    analiza vinurilor tinere cu boli şi defecte cu stabilirea cauzelor şi măsurilor corective;
•    analize sumare la vinuri pentru determinarea gradului alcoolic, zaharul rezidual şi aciditatea totală;
•    efectuarea de teste de stabilitate a vinurilor pentru perioadă mai lungă de păstrare;
•    informaţii tehnice şi tehnologice privind maşini, utilaje, instalaţii, recipienţi etc, pentru producerea vinurilor de diferite categorii şi tipuri.

Produse  originale:

cos cu struguri si sticla de vin

•    clonele Pinot gris 13 Mf, Chardonnay 25 Mf şi soiurile Columna, Mamaia şi Cristina;
•    tehnologii viticole nepoluante;
•    metoda de combatere biotehnica a moliei strugurilor;
•    testări de pesticide în vederea omologării lor în România;
•    tehnologii proprii de vinificaţie diferenţiată în funcţie de tipul de vin;
•    metode moderne de condiţionare şi stabilizare a vinurilor;
•    delimitarea arealelor de cultură pe direcţii de producţie favorabile ecologic;
•    monitorizarea ecologică a arealelor viticole din Dobrogea
Suntem autorizaţi pentru efectuarea următoarelor activităţi:
•    proiectarea şi avizarea înfiinţării plantaţiilor viticole
•    efectuarea controlului calităţii vinurilor din Dobrogea prin laborator autorizat în Comunitatea Europeană
•    avizarea exporturilor de vin din Dobrogea prin prezenţa inspectorului viticol recunoscut de Uniunea Europeană

Directii de productie: vinuri DOC, DOC-CMD, DOC-CT, DOC-CIB
 
•    Productii medii la hectar: 6 - 12 to/ha – in funcţie de soi şi tipul de vin ce se va obţine
•    Conţinutul în zaharuri la recoltat: 196 - 260 g/l în funcţie de soi
•    Aciditatea medie a mustului : 5.66 - 7.14 g/l (ac. tartric)
•    Recoltarea strugurilor - manual
•    Capacitatea de procesare: 140 tone struguri/zi
•    Capacitatea de fermentare: 6500 hectolitri din care 1500 hectolitri pentru macerare-fermentare
•    Capacitatea de stocare: 8500 hectolitri din care 3000 hectolitri in butoaie de stejar
•    Condiţii de păstrare:
-    Vinoteca de cazier, începand cu anul 1925, 40.000 sticle – înnoite anual.

sticle de vin vechi

   
Copyright © 2008 - 2011 SCV MURFATLAR
login