scv murfatlar scvmurfatlar scv murfatlar
RO
EN
vedre

 
Oferta-material-saditor-viticol-in-anul-2016
Acasa · Oferta-material-saditor-viticol-in-anul-2016

    rn
  • Oferta de material saditor viticol
  • rn
  • rn
  • Prezentare generala
  • rn

rn

      Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Murfatlar are o traditie de peste 50 de ani in producerea materialului saditor viticol.

rn

 

rn

    rn
  • Detinem urmatoarea baza materiala:
  • rn

rn

 10,5 hectare portaltoi din soiul SO4-4,

rn

 44,33 ha plantatii furnizoare de coarde altoi ”certificat”- Chardonnay 25 Mf , Pinot Gris 13 Mf, Cabernet Sauvignon 33 Vl, Pinot noir 5 Vl, Feteasca regala 21 Bl;

rn

 0,7 ha plantatii furnizoare de coarde altoi “baza”: Chardonnay 25 Mf, Pinot Gris 13 Mf, Afuz Ali 93 Mf, Columna, Feteasca neagra 9 Mf si Mamaia

rn

 15 ha plantatii standard: Sauvignon , Feteasca neagra, Muscat Ottonel, Italia, Victoria

rn

 Sera de altoit si fortare material saditor cu 4 camere de fortare a cate 500 mc si un depozit frigorific de 1000 mc. ""  ""

rn

 

rn

A.S.A.S. BUCUREȘTI

rn

STAȚIUNEA DE CERCETARE-DEZVOLTARE

rn

PENTRU VITICULTURĂ ȘI VINIFICAȚIE MURFATLAR

rn

Oraș Murfatlar, Calea Bucureşti Nr. 2, Județ Constanța, Cod 905100

rn

Tel, Fax : +40 241 234305

rn

E-mail: scv.murfatlar@gmail.com

rn

www.scvmurfatlar.ro

rn

 

rn

Pepiniera – 5 hectare  "" 

rn

    rn
  •  
  • rn
  •  
  • rn
  • Soiuri ofertate
  • rn
  • Clona Afuz Ali 93 Mf       ""
  • rn

rn

       Clona obținută prin prin fecundarea liberă a soiului Afuz Ali, este foarte viguroasa, cu perioadă lunga de vegetatie, fertilitate mijlocie, strugurii colindro-conici, rar aripati,uniformi, mari si foarte mari, se coc in a doua

rn

decada a lunii septembrie.

rn

        Boabele sunt mari, usor cilindrice, cu pielița de culoare verde-gălbuie cu nuanță ruginie pe partea însorită. Pulpa este cărnoasă, suculentă, nearomată, cu gust plăcut, dulce-acidulat.

rn

    Are o rezistenta mijlocie la mană, făinare și buna la seceta si putregaiul cenușiu. Asigură producţii mari, în medie de peste 20 t/ha, zahăr 144g/l, cu un procent de producţie – marfă (calitate extra şi I) de cca 98,6.

rn

 

rn

    rn
  • Soiul Columna          ""
  • rn

rn

     Soi creat la SCDVV Murfatlar și înregistrat în anul 1985, obținut prin hibridare între Pinot gris și Grasa de Cotnari.

rn

     Are vigoare mijlocie spre mare, strugurii colindrici, uneori aripati, de culoare galben-verzui şi cu punct pistilar persistent, de mărime mijlocie, cu bobul mic, se coc in a doua jumatate lunii septembrie. Modul aparte de creștere a lăstarilor, sub formă de cortină, permite cultivarea sa în sistem ecologic.

rn

      Are o rezistenta bună la secetă, ger, mana, moderat rezistent la fainarea și putregaiul cenusiu. Produce 7-8 tone/hectar, acumuland 200-220 g/l zaharuri în must. Vinul este alb cu nuanţe verde-gălbui cu gust fructat, proaspat.

rn

 

rn

    rn
  • Soiul Mamaia        ""
  • rn

rn

    Soi creat la SCDVV Murfatlar și înregistrat în anul 1991, obținut prin hibridare între Merlot și Muscat Ottonel, se regaseste doar pe 0,5 ha in cadrul statiunii.

rn

    Are o vigoare medie, strugurii, de mărime mijlocie, se coc in ultima decada a lunii septembrie.

rn

        Are o rezistenta mijlocie la mană, făinare și putregai cenușiu.

rn

În anii favorabili produce 10-12 tone/hectar, acumuland 210-230 g/l zaharuri în must.

rn

        Produce vinuri de culoare roze până la roșu deschis, fucție de tehnica de vinificare. Are o aromă fină de trandafir.

rn

 

rn

    rn
  • Clona Chardonnay 25   
  • rn

rn

      Clona pentru vinuri albe de calitate superioară, are o vigoare şi o perioadă de vegetaţie mijlocie (166 – 195 zile).

rn

       Toleranţa sa la ger este moderată, în schimb este sensibil la atacul putregaiului cenuşiu pe struguri şi expus la atacul moliilor. Maturarea strugurilor are loc în decada a II-a a lunii septembrie, se caracterizează prin producţii relativ scăzute, de 7 - 8 t/ha. Neajunsul producţiilor mici este compensat de către concentraţiile mari în zaharuri (237 – 245 g/l).

rn

         Clona este folosita pentru producerea de vinuri dulci, demidulci şi seci, caracterizate prin însuşiri de mare fineţe şi echilibrate.

rn

 

rn

    rn
  • Clona Pinot Gris 13 Mf               ""
  • rn

rn

         Clona pentru vinuri albe de calitate, cu vigoare mica spre mijlocie, perioada scurta de vegetatie, cu productivitate medie spre ridicata – 11-12 t/ha. Este toleranta la ger si seceta, mediu sensibil la putregai cenusiu si fainare. Acumuleaza cantitati ridicate de zaharuri in must – peste 220 g/l, asigurand obtinerea unor vinuri echilibrate, robuste, seci sau cu rest de zahar. 

rn

 

rn

    rn
  • Clona Feteasca neagra 9 Mf        ""
  • rn

rn

Clone creată la SCDVV Murfatlar și înregistrată în anul 2009, obținută prin prin fecundarea liberă a soiului Fetească neagră.

rn

Are o vigoare de crestere mare, fertilitate mijlocie, strugurii colindro-conici, cu boabe dese,de culoare negru intens, se coc in a doua decada a lunii

rn

septembrie.

rn

Are o rezistenta mijlocie la mană, făinare și putregai cenușiu. În anii favorabili produce 11-12 tone/hectar, acumuland 215-225 g/l zaharuri în

rn

must. Se obține un vin bine structurat, de culoare roșie-albastruie, cu un potențial alcoolic de 11,5-13,0% volume alcool, aciditate echilibrata, îi conferă o anumită fructuozitate.

rn

 

rn

    rn
  • Clona Cabernet sauvignon 33 Vl          ""
  • rn

rn

Clona de calitate dar si de productivitate, cu vigoare mijlocie si perioada de vegetatie lunga (180 zile), cu rezistenta relative buna la boli si daunatori. Realizeaza productii constant, de 10-12 t/ha, cu acumulari de zaharuri de peste 200 g/l . Vinurile sunt intens colorate, echilibrate, extractive, taninoase, puternice.

rn

    rn
  •  
  • rn
  • Clona Pinot noir 5Vl             
  • rn

rn

Clona de calitate, cu vigoare mica spre medie, perioada de vegetatie scurta (150-160 zile), are tolerant mare la ger si seceta, dar este sensibil la mucegai.

rn

Productiile de struguri depasesc 10 t/ha iar acumularile de zaharuri aung la 220-230 g/l.

rn

Vinurile sunt delicate, catifelate, dar bine structurate, seci sau cu rest de zahar.

Stirea nu a fost comentata inca.

Adaugati comentariu

Campurile marcate cu asterisc (*) sunt obligatorii

:

:

:


7 + 4 =

   
Copyright © 2008 - 2011 SCV MURFATLAR
login